Fakturaköp

Behöver du frigöra likviditet eller göra en investering? Betalar dina kunder senare än avtalat? Då är Fakturaköp en bra tjänst!

Istället för att vänta på betalning säljer du dina fakturor och får betalt direkt.

Intrums över 90-åriga erfarenhet av kredithantering garanterar dig en seriös partner och att vi tar hand om dina kunder på bästa sätt efter att vi köpt fakturorna.

 

Så här fungerar tjänsten

 1. Du överför fakturorna
  Du för över fakturorna till oss via en ”virtuell skrivare” som du får tillgång till av oss. Alternativt registerar du fakturorna direkt på vår webb.
 2. Vi betalar inom 24 timmar
  När du har fört över fakturan till oss kreditvärderar vi din kund. Inom 24 timmar har vi satt in pengarna på ditt företagskonto.
 3. Vad händer sen?
  Vi skickar fakturorna till dina kunder på samma sätt som du gjort med post, mejl eller som Svefaktura. På fakturan står det att den är överlåten till Intrum Finans och att betalning sker till vårt bankgiro.

Bra att veta

Om en kund har låg kreditvärdighet, kan det innebära att vi inte köper den fakturan. Då ingår fakturan i vårt vanliga flöde, det vill säga vi skickar ut den och överför pengarna till dig så fort din kund betalat.

Påminnelse

Har er kund inte betalt 7 dagar efter förfallodatum, skickar vi en påminnelse om att det är dags att betala.

Inkasso

Om fakturan inte är betald efter påminnelsen och 21 dagar efter förfallodagen startar inkassoprocessen.

 

Varför Fakturaköp?

 • Du frigör likviditet och kan betala löner, dina leverantörer eller investera i din verksamhet inom 24 timmar.
 • Ditt administrativa arbete minskar. Vi skickar ut fakturorna till dina kunder samt påminnelser och vidare hantering vid eventuell utebliven betalning. Du kan istället ägna dig åt din kärnverksamhet.
 • Snabb och personlig service, när du behöver råd eller har frågor pratar du med din handläggare.
 • Flexibel finansiering, tillsammans hittar vi ett upplägg som passar dig och i vissa lägen kan vi även stå för kreditrisken.

 

Kontakt

Kontakta oss på Fakturaköp om du vill sälja dina fakturor eller för mer information om vår tjänst på telefon 08-615 79 06, eller skicka ett mejl till fakturakop@intrum.com