Bättre kassaflöde

Nu har du testat vår kalkyl. Skulle det vara bra om du fick betalt bara lite tidigare och kan du påverka det?

Svarar du JA på första frågan, säger vi JA på den andra. Alla företag tjänar på att korta kredittiderna och det finns några enkla tips att börja med:

Våra tips!

 1. Först och främst, sätt upp rutiner för din fakturering
  Bestäm en speciell dag i veckan eller månaden då du fakturerar. En missad fakturering som spiller över till nästa månad kan ställa till problem. Det kan till exempel bli svårt att betala löner och skatter.
 2. Kolla upp status på utestående fakturor
  När du ändå håller på att fakturera passar du på att stämma vilka fakturor som ligger öppna och status på dem. Har någon förfallit? Med rutiner för uppföljning tappar du ingen tid om du behöver påminna om betalning.
 3. Tät dialog med din kund
  Har du skickat en faktura på ett större belopp? Då är det en bra idé att ringa kundens reskontra och stämma av att den kommit fram och att den innehåller de uppgifter de behöver för att betala den i tid. Se helt enkelt till att ha en nära dialog med kunden så att frågor kring fakturan fångas upp tidigt. Det gör skillnad.

Gör det enkelt för kunden att betala:

 • avsändaren ska vara tydlig
 • det ska vara lätt att se vilket konto pengarna ska betalas till
 • betalningsvillkoren ska vara med
 • det ska vara tydligt vad fakturan avser
 • glöm inte att ange vilka avgifter som läggs på om fakturan inte betalas i tid, exempelvis påminnelseavgift och dröjsmålsränta
 • Var noga med att följa kundens instruktioner för vad som måste vara med på den, exempelvis , rätt referenser och märkningar.

Nu är du på god väg till att få snabbare betalt och som du känner att tiden inte räcker till för att sätta upp alla rutiner och mallar, eller om de här åtgärderna trots allt inte ger resultat, då har vi ett antal tjänster att erbjuda, från digital fakturering till inkasso med 100 års erfarenhet. 

Nyfiken på våra tjänster?

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig.

Vill du inte vänta, ring 08-52 72 75 44 eller mejla oss.