VARNING för BEDRAGARE som påstår att de ringer från Intrum och meddelar att du har blivit utsatt för en identitetsstöld som har polisanmälts och att du ska utföra en betalning via BankID-signering. Samtalen kan se ut att komma från Intrums nummer 08-616 76 66 eller 08-616 77 00, men det kan också visas andra nummer i displayen. 

Tänk på att:

- Aldrig använda BankID på uppmaning av någon som kontaktar dig
- Aldrig lämna ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter via telefon
- Alltid noga läsa igenom texter som visas i BankID-appen
- Omedelbart kontakta din bank om du drabbas av bedrägeri
- Polisanmäla händelsen direkt

Fem vanliga frågor om avbetalningsplan

En avbetalningsplan ger dig möjlighet att fördela skulden på flera månadsbelopp tills du har betalat av allt. Här hittar du svar på vanliga frågor om avbetalningsplaner – allt från hur du skapar en plan till hur du ska följa upp den.

  1. Vad är en avbetalningsplan? Det är en betalningsplan, även så kallad amorteringsplan, som kan hjälpa dig att betala av din skuld. Genom att lägga upp en avbetalningsplan binder du upp dig för att betala ett fast månadsbelopp för att amortera på din skuld.
  2. Hur får jag till en avbetalningsplan? Du kan ansöka om en avbetalningsplan genom att logga in på vår självbetjäningsportal Mina sidor. Du kan också kontakta någon av våra rådgivare. Observera att vi inte kan garantera att det går att få en avbetalningsplan i alla ärenden. Det är den som du har skulden till som bestämmer över det. 
    Om du inte har valet "Sätt upp en avbetalningsplan" i Mina sidor kan du alltid vända dig till oss på kundservice, så hjälper vi dig att se över dina möjligheter.
  3. Vilket belopp ska jag betala? Tillsammans med våra rådgivare kan du komma överens om ett månadsbelopp som passar din ekonomiska situation. Du kan själv föreslå en avbetalningsplan eller be om hjälp med att utforma en tillsammans med en av våra rådgivare på kundtjänstavdelningen.
  4. Vad händer om jag inte betalar? Om du inte betalar enligt avbetalningssplanen kan det bli svårare att få en ny plan beviljad. Den gamla planen återkallas automatiskt om du inte betalar i tid. Se därför till att betalningsplanen som ni sätter upp är anpassad efter din ekonomiska situation.
  5. Vad gör jag om jag har problem med att betala? Om du har problem med att betala en delbetalning är det viktigt att du kontaktar oss så tidigt som möjligt så att vi tillsammans kan titta på vilka möjligheter som finns.
  6. Kostar det något? Det kan vara bra att veta att när du gör upp en avbetalningsplan kan det tillkomma en uppläggningsavgift på 170 kr samt en avgift på 60 kr per avisering.