VARNING för BEDRAGARE som påstår att de ringer från Intrum och meddelar att du har blivit utsatt för en identitetsstöld som har polisanmälts och att du ska utföra en betalning via BankID-signering. Samtalen kan se ut att komma från Intrums nummer 08-616 76 66 eller 08-616 77 00, men det kan också visas andra nummer i displayen. 

Tänk på att:

- Aldrig använda BankID på uppmaning av någon som kontaktar dig
- Aldrig lämna ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter via telefon
- Alltid noga läsa igenom texter som visas i BankID-appen
- Omedelbart kontakta din bank om du drabbas av bedrägeri
- Polisanmäla händelsen direkt

Planera och ta kontroll över din ekonomi

Sommaren är över och vardagen är tillbaka. För många innebär augusti en nystart: nytt skolår, nya studier eller ett nytt arbetsår. Det är även en perfekt tid att sätta sig ner och se över ekonomin. Här har vi samlat några tips som hjälper dig få kontroll över dina utgifter.

Gör en budget

Med en budget får du koll på vilka utgifter du har under en månad. Det hjälper dig att planera din ekonomi och se till att pengarna räcker hela månaden. På webben finns det många gratis hjälpmedel, som tex på Konsumentverket.  

Gå igenom dina abonnemang

Många binder upp sig på abonnemang som inte utnyttjas. Det kan vara allt från gym till olika streamingtjänster. Tillsammans kan det bli ganska stora summor att betala varje månad. Ta dig tid att då och då gå igenom vad det är du prenumererar på och avsluta sånt som du inte använder. Det kan spara hundralappar som du i stället kan sätta in på sparkontot.

Tips för god ekonomi Intrum
Prenumerationer på streamingtjänster och gymkort som inte används blir snabbt mycket pengar som kan användas till annat

Bli bra på att spara

Drömmer du om att kunna dra i väg på en resa? Är det något speciellt du har gått och längtat efter att köpa? Eller vill du bygga upp ett sparkapital, ett buffertkonto inför framtiden? 

Sätt upp mål! Utmana dig själv och sätt igång med ditt sparande. Det finns flera knep som gör att sparandet blir roligt. Till exempel kan du ladda ner olika appar, som  boostar dig och ger dig enkla tips om vad du kan göra för att lyckas. 

 

 

Det finns olika tips och trix som gör sparandet till något roligt. Sätt upp ett mål för vad du har lust att spara till och använd en metod som funkar bäst för dig för att nå dit.
.

Få koll dina stora utgifter

Det är lätt att dra sitt kort lite här och där, utan att tänka på vad man faktiskt spenderar sina pengar på. I dag är det enkelt att ha koll på sina utgifter via internetbanken. Ett bra tips är att regelbundet logga in på banken och se vilka utgifter som återkommer och som drar mycket pengar. Kanske kan du dra ner på någon av dem? Många lägger mycket mer pengar på mat än vad som är nödvändigt.  Att göra en matlista och veckoplanera inköpen kan spara mycket pengar.

Betala av kreditkortet

Kostade sommaren mer än vad du hade planerat och du blev tvungen att betala med ditt kreditkort? Eller har du kanske några kreditkorsskulder som ligger kvar sen tidigare år? Räntorna på kreditkort är ofta höga, och när man inte betalar krediten i tid så blir det ofta en dyr historia.

Kan du inte betala allt på en gång är det bra att göra upp en plan för hur du ska kunna betala av räkningen så fort som möjligt. Du kan till exempel lägga in det som en fast utgiftspost i budgeten så att du inte spenderar pengarna på något annat.

Har du fått ett inkassokrav - kontakta oss direkt för att hitta en lösning

Även om sommaren är en tid då mycket stannar upp är det tyvärr inte så att räkningarna slutar att komma. Har du fått en inkassokrav under semestern är det viktigt att du tar tag i det med en gång, annars kan det bli onödigt dyrt. Vi finns här för att hjälpa dig hitta en lösning.

Du kan logga in på Mina Sidor eller kontakta oss på telefon.

 

Har du fått ett inkassokrav?

Logga in på Mina Sidor och hantera ditt ärende.