17 november - uppdatering av Covid-19s påverkan på Intrums verksamhet 

Läs om det här

Digital inkassotjänst

Har du något enstaka inkassoärende i månaden eller fåtal om året, då är den här enkla tjänsten något för dig. Inget abonnemang. Ingen bindningstid.

Vår digitala inkassotjänst. Passar dig som har ett enstaka inkassoärende då och då och fordringar som inte kräver specialhantering. Den kvalificerade inkassoprocessen och vårt handläggarteam är samma som i alla våra tjänster, men i övrigt är den mer avskalad och enkel att använda.

Så här går det till:

  1. Du, eller den som är firmatecknare, skapar enkelt ett konto med BankID och lägger till användare
  2. Du registrerar den faktura du vill ha betalt för*
  3. Inkassoprocessen startar

Ingen abonnemangsavgift. Ingen bindningstid.

I den här tjänsten betalar du inga månadsavgifter utan du betalar istället 5% (men max 500 kr) på det inkasserade kapitalbeloppet. Vi behåller de kostnader och den ränta som din kund betalar och tar ut moms på våra intäkter (som är samma sak som den ränta och de avgifter som din kund betalat).

Lyckas vi inte hjälpa dig kostar det inget, förutom om du ber oss att avsluta ärendet efter att det behandlats av tex Kronofogden, då kommer vi debitera dig den avgift de har tagit ut för att hantera ärendet.

* Innan du registrerar din faktura som inkassoärende är det två saker måste tänka på;

  • att fakturan inte är tvistig. Du och din kund får inte vara oense om den. I de fallen kan du behöva våra juridiska tjänster i stället.

  • att vissa typer av fordringar kräver speciell hantering, exempelvis utlandsärenden, hyror och energiärenden. De hanteras i en annan tjänst hos oss.

Är du osäker på vad som gäller, kolla in vår inkassoskola eller kontakta oss så hjälper vi dig rätt.

Har du frågor om tjänsten, kontakta oss på 08-527 275 44


Se vår inkassoskola

Inkasso för ditt företag - så funkar det

Registrera faktura

Inkassokravet skickas

Vi blir din mellanhand

Inkassoteam

‹  PREVIOUS NEXT  ›