Gör en plan för ditt sparande - våra bästa spartips

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt sparande? Vi ger dig 4 bra tips på hur du kan fylla på ditt sparkonto.

Kom igång med ditt sparande!

Det kan vara svårt att motstå bra erbjudanden och rabatter, men det är inte alltid så att man sparar så mycket pengar på det. För det är så att man måste sluta spendera pengar för att spara pengar. Här är några spartips.

 1. Spara till en gemensam dröm - tillsammans. Skapa gemensamma sparmål med familjen, kompisgänget eller med din partner. Det är lättare att spara tillsammans med någon. Skapa ett gemensamt sparkonto där ni sparar till något tillsammans, oavsett om det är till drömsemestern, ett nytt kylskåp eller för att bli av med skulder.
  Sätt realistiska mål.
 2. Det är viktigt att du sätter upp realistiska sparmål. Det är dumt om man lägger alla pengar på sparkontot så att man inte har pengar till någonting annat. Sätt dig ner för att få en överblick över hur mycket du har råd att lägga undran varje månad.
  Spara både lång och kort sikt.
 3. Starta ett långsiktigt sparande i en sparform där avkastningen kan förväntas överstiga låneräntan, inflation och skatt. Mikrosparande är också ett alternativ hos många banker. Det innebär att du kan spara mellan 10-30 kronor varje gång du använder ditt kort.
 4. Få koll på vad du sparar. Det finns många bra appar som ger dig en överblick över din ekonomi. Testa till exempel Dreams – en app som ska göra det enkelt att spara pengar. Du kan också ladda ner appar som hjälper dig att minska kostnaderna.
  Prioritera att betala skulder. Det kan vara lockande att ta konsumtionslån och leva på kredit i perioder när du har lite ont om pengar, men det kan bli väldigt dyrt i längden. Prioritera därför alltid att betala ner konsumtionslån, kreditskulder och bostadsskulder.
   

Har du ett ärende hos oss? En bra start är att logga in på Mina Sidor. Där får du god översikt över ditt ärende. Behöver du hjälp? Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig?