6 tips för att minska din konsumtion

Det är inte alltid lätt att ändra på sina vanor, men små förändringar kan göra stor skillnad när det gäller att sluta shoppa i onödan och spara pengar.

En man som ser över sina utgifter för att försöka minska konsumptionen
Att spara pengar är inte alltid lätt. Med små förändringar i vardagen kan du göra stor skillnad för plånboken.

Spendera inte pengar som du inte har
Spendera inte pengar som du inte har och undvik att använda ditt kreditkort så mycket som det är möjligt. Om du ändå föredrar att betala med ditt kreditkort, se till att du inte spenderar mer pengar än du har på ditt konto. Kom ihåg att det viktigaste att betala varje månad är dina räkningar. Gör det innan du köper annat och före förfallodatumet så att du undviker onödiga räntor och avgifter.

Skippa kaffet ute
Skippa att köpa kaffet ute. I en hektisk vardag är det lätt att ta till snabba, men i längden dyra, lösningar. Att köpa en kaffe här och en baguette där adderar till en hög av småutgifter. Med enkla åtgärder kan du spara stora summor varje månad. Investera i en termos istället och ta med dig kaffe hemifrån. Det tar inte mer tid om du planerar rätt, och som en liten bonus minskar du användningen av engångsmuggar.

Var social utan att spendera pengar
Var social utan att spendera. Det är okej att säga nej till sociala evenemang som kostar pengar. Att vara social behöver inte vara dyrt. Berätta för vänner och familj att du sparar pengar just nu eller har tight budget och bjud in dem till aktiviteter, som inte kostar en massa, som att gå på ett gratis museum eller en skön promenad.

Planera dina matinköp
Planera dina matinköp i förväg. Handla online eller en gång i veckan så att du inte behöver gå till matbutiken varje dag och småhandla det som du i stunden är sugen på. Då kan du undvika de frestelser butiken erbjuder. Innan du handlar kan du kolla i dina skåp och planera dina måltider för att minska matsvinn och kostnader. Sök efter recept online för att använda de varor som du redan har. Det tar några extra minuter en dag i veckan men sparar tid och pengar resten av veckan.

Tänk dig för
Tänk dig för innan du handlar. Tänk två, tre och fyra gånger innan du köper något nytt. Behöver du verkligen en ny tröja?, eller kommer den bara att hamna i garderoben med allt annat som du köpt men inte använder? Ett tips är att skjuta upp köpet i två veckor och sedan fråga dig själv den där tröjan är något du verkligen inte kan leva utan. Och kom ihåg att det inte nödvändigtvis är så att du sparar pengar genom att shoppa på rea, särskilt om du inte använder de du köpt.

Säg upp abonnemang
Städa upp bland streamingtjänsterna. Kontrollera vilka streamingtjänster du betalar för och vilka du faktiskt använder. Behöver du Netflix, C More, Viaplay och HBO, eller kan du klara dig med en? Om du vill titta på vissa serier på varje tjänst kan du använda dig av tjänsternas gratisperioder, säg upp dessa innan de övergår till att kosta dig pengar.