7 Tips för ett ekonomiskt hälsosamt förhållande

Forskning visar att vi inte är tillräckligt öppna om ekonomi med vår partner. Hur stärker du ditt förhållande på ett ekonomiskt plan? Här kommer våra bästa tips.

Ett ekonomiskt hälsosamt par som skrattar med varandra.
Att prata om pengar är viktigt i ett förhållande. Våra sju tips kan hjälpa dig på vägen till ett ekonomiskt hälsosamt förhållande.

Kommunikation - nyckeln till ett ekonomiskt hälsosamt förhållande

  1. Prata öppet om era ekonomier. Många människor diskuterar inte pengar med sin partner eller känner sig pressade att spendera pengar de inte har.
  2. Skapa en gemensam budget så att ni båda vet vilka inkomster och utgifter ni har varje månad, och var öppna om eventuella lån och skulder.
  3. Diskutera vad som är viktigt för er när det gäller pengar och vad era prioriteringar kommer att vara. Ni kan ha olika synpunkter på sparande och spenderande, till exempel.
  4. Ha en egen buffert för oväntade utgifter eller presenter. Om ni har barn kan det vara bra att öppna ett gemensamt sparkonto för barnet.
  5. Ha ett gemensamt konto för gemensamma räkningar. Det kan inkludera matinköp och energibetalningar, men är också perfekt för långsiktiga planer som resor eller bröllop.
  6. Kom överens om en tydlig fördelning av ansvar när det gäller att bidra med pengar till era gemensamma utgifter, betala räkningar och hantera er ekonomi.
  7. Investera tillsammans i saker som har varaktigt värde och matchar era prioriteringar.