Julia Reuszner ny vd för Intrum Sverige AB

Julia Reuszner har utsetts till vd för Intrum Sverige AB från och med den 1 februari 2023. Julia kommer närmast från rollen som Chief Risk Officer för Intrum AB.

Julia Reuszner började på Intrum i augusti 2020 som Chief Risk Officer (CRO) och medlem av Intrums Group Management Team (GMT). Dessförinnan har Julia haft ett antal ledande positioner på nätbokhandeln Adlibris, där hon var både CFO och tillförordnad vd, och inom startup/scaleup-communityt där hon ledde crowdfundingföretaget Pepins genom en stark tillväxtresa. Julia har därtill lång erfarenhet från finansbranschen där hon varit Investment director på private equity-bolaget CapMan och tidigare arbetat inom investment banking.

Jag är verkligen glad över att Julia blir en del av vårt skandinaviska team som ny vd för Intrum Sverige. Med sin breda bakgrund från olika branscher i Sverige, kombinerat med hennes tydliga kundfokus och ledarskapsförmåga, är jag övertygad om att Julia kommer att göra skillnad på vår resa framåt
säger Siv Hjellegjerde Martinsen, vd för Intrum Skandinavien.
Julia Reuszner utsedd till vd för Intrum Sverige AB
Jag ser fram emot att jobba närmare våra kunder och affären. Intrum har ett starkt och brett kunderbjudande och erfarenhet av att hjälpa kunder över hela Europa. Jag ser fram emot att vässa vårt erbjudande i Sverige för att hjälpa våra svenska kunder på deras resa i en snabbt föränderlig omvärld. Jag blev väldigt glad när den här möjligheten dök upp och jag ser verkligen fram emot att börja på nästa kapitel i företaget tillsammans med alla på Intrum Sverige
säger Julia Reuszner

Julia Reuszner kommer att rapportera till Siv Hjellegjerde Martinsen, vd för Intrum Skandinavien.

Julia Reuszners roll som CRO kommer övertas av Johan Brodin, Chief Technology Officer (CTO) för Intrum AB, som hade rollen som CRO under sju år fram till 2019.


Contact person

Stian Arnesen

Stian Arnesen

Brand & Comms Director Market Scandinavia

+47 970 123 50

stian.arnesen@intrum.com