26 mars - uppdatering av Covid-19s påverkan på Intrums verksamhet 

Läs om det här

Fredrik Backman utsedd till ny vd för Intrum

Fredrik Backman, tidigare finansdirektör för region Norra Europa på Intrum har utsetts till ny vd för Intrum Sverige. Han tillträder den 1 oktober 2017.

– Fredrik är en mycket stark kandidat med precis rätt erfarenhet och insikt i branschen för att kunna erbjuda såväl nya vägar framåt som stabilitet i organisationen. Det gläder mig mycket att han nu tackat ja till uppgiften att leda en av koncernens, och regionens, största marknader in i framtiden. Jag är övertygad om att Fredrik, tillsammans med övriga i den svenska ledningsgruppen, kommer att kunna fortsätta utveckla verksamheten i Sverige på ett mycket bra sätt, säger Anette Willumsen, Regionsdirektör för region Norra Europa.

Fredrik Backman har arbetat på Intrum sedan 2011 och har varit en viktig del av ledningen av region Norra Europa. Innan dess har han arbetat inom olika roller i finansbranschen, bland annat som strategi- och managementkonsult med rådgivning till flera av Nordens ledande finansiella institutioner.

– Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda en av Intrums största verksamheter in i framtiden och ser fram emot att påbörja mitt uppdrag i en spännande tid av utveckling för hela koncernen. Jag vill att Sverige fortsatt ska vara ledande när det gäller att bedriva inkassoverksamhet utifrån höga etiska krav och god inkassosed. Som branschledare ska vi vara i framkant i en utveckling med människan i fokus samtidigt som vi ska leda vägen till en sund ekonomi – där företag kan växa och anställa, säger Fredrik Backman.

Per-Henrik Persson, som haft rollen som vd i Sverige fram tills nu har valt att lämna bolaget för nya utmaningar.

– Jag vill samtidigt tacka Per-Henrik Persson för de sju år han varit vd för Intrum. Han har byggt en organisation som baseras på engagemang omtanke och resultat och har betytt oerhört mycket för regionen. När Per-Henrik nu väljer att gå vidare önskar jag honom stort lycka till, fortsätter Anette Willumsen.

 

För mer information:

Annika Billberg, Kommunikationsdirektör
Tel: 0702-67 97 91
E-post: a.billberg@intrum.com