Intrum blev den ledande serviceleverantören på den italienska NPL-marknaden

Det strategiska partnerskapet mellan oss på Intrum och Intesa Sanpaolo har medfört flera fördelar – en sundare balansräkning, förbättrad service och attraktiv långsiktig avkastning.

Sammanslagningen av Intesa Sanpaolos funktion för återvinning av oreglerade lån med Intrums italienska verksamhet har resulterat i en ledande tjänsteleverantör i Italien. Samriskföretaget har cirka 40 miljarder euro i lån under förvaltning och Intesa behåller en omfattande minoritetsandel i både plattformen och portföljen. 
 
Intrum och Intesa har kommit överens om ett tioårigt exklusivt serviceavtal för befintliga och nya portföljer. Som en del av affären tog vi även över 600 av bankens anställda, och kombinerade dem med våra 400 italienska medarbetare. 
 
Tillsammans med medinvesteraren CarVal har samriskföretaget förvärvat en GBV-portfölj på 12 miljarder euro av nödlidande lån. Strukturen i det långsiktiga partnerskapet kommer att göra det möjligt för Intesa att dra nytta av attraktiv avkastning samt förbättra sin egen balansställning och service. 
 
Intrum var mycket glada över att kunna genomföra denna komplexa transaktion på kort tid. Partnerskapet har gjort det möjligt för banken att nå sina strategiska mål och visar Intrums engagemang för en viktig marknad. 


Om Intrum

Som ett marknadsledande kredithanteringsföretag har Intrum en bred kompetens inom inkassotjänster och vi gör affärer i 24 länder i Europa, plus Brasilien. Vi har mer än 10 000 erfarna medarbetare i vår koncern.


Starta processen till ett samarbete med oss

We support you all the way