Intrum - vårt nya namn

I juni i år slogs Intrum Justitia samman med Lindorff för att skapa världens största leverantör av kredithanteringstjänster. Nu är det dags för nästa steg på vår spännande resa, att börja verka under ett gemensamt namn och visuell identitet, på våra 23 marknader i Europa. Det innebär att vi, från och med 2 oktober heter Intrum, kort och gott.

SÅ vad innebär detta för Lindorff I Sverige?

Intrum Justitia och Lindorff har gått samman, men Lindorff I Sverige kommer att säljas på grund av de krav EU-kommissionen ställt under konkurrensgranskningen som skedde I våras. Lindorff i Sverige kommer därför för nu att fortsätta sin verksamhet under samma namn och varumärke.

När vet vi mer om deras framtid och varumärke?

När Lindorff har ny ägare på plats, i slutet av året. Då får vi veta mer om vilket varumärke de kommer att vara verksamma under, tillsammans med de fyra andra enheter som ska avyttras.

Vad mer kommer att ändras?

I Sverige ändras inget – förutom namn, logotype och visuell identitet. Men på koncernnivå har vi en spännande resa framför oss där vi kommer att använda oss av 200 års erfarenhet av branschen för att etablera oss som en självklar marknadsledare globalt.

Ni är nu titelsponsorer för Stockholm Open, var detta ett resultat av rebrandingen?

Vi har under femton års tid varit involverade I tennis som sponsorer. När tillfället gavs att ta över ledartröjan för att främja ett så genuint och anrikt evenemang som Stockholm Open så kunde vi inte missa den. Naturligtvis sammanfaller det perfekt med att vi vill nå ut med vårt nya varumärke, som vi är väldigt stolta över.