Ung privatekonomi – Spendido

Privatekonomi för kan vara krångligt för de flesta. Idag är det enklare än någonsin att hamna i skuldfällan, med lättillgängliga krediter, köp på avbetalning och löften om snabba lån. Därför startade vi ett skolprojekt som syftar till att öka ungdomars kunskap i privatekonomi. Här kan du läsa mer om ung privatekonomi och Spendido.

Ung privatekonomi i skolan

Ung privatekonomi

Alla har vi drömt om att bli vuxna, det vill säga att få göra som man vill. Men med skulder kan den drömmen gå från inom räckhåll till utom synhåll. Att unga i dag får bättre koll på privatekonomi är avgörande för ett lyckat kliv ut i vuxenvärlden. Därför bestämde vi oss för att göra något för minska skuldsättningen bland unga.

Då föddes Spendido

Efter en förstudie hos både lärare och elever föddes Spendido - En interaktiv webblektion i privatekonomi. Den färdiga lektionen svarar upp mot delar av kraven i dagens läroplan och är tänkt att vara ett verktyg som förenklar lärares vardag genom att situationsanpassa undervisningen i privatekonomi efter studenters förkunskaper eller önskemål.

Spendido är ett initiativ av Intrum i syfte att minska skuldsättningen bland unga, och vårt sätt att hjälpa och förbereda nästa generation för samhället som det ser ut idag.