Små företag behöver stort kreditstöd

Som ett litet företag kan du känna att du har liten makt och kontroll när det kommer till kassaflöde och kundbetalningar. Vi kan hjälpa dig att ta bort kredithanteringshuvudvärken, så att du kan koncentrera dig på tillväxt.

På Intrum förstår vi att kredithantering är en tidskrävande fråga. Om du driver ett litet eller medelstort företag, lägger du hellre tid på att fokusera på att växa och utveckla ditt företag än att jaga sena betalningar och oroa dig för kassaflödet. Vi förstår också att kontanter är livsnerven i ditt företag. Att få betalt eller inte kan vara skillnaden mellan överlevnad och konkurs. Många små och medelstora företag kämpar med sena betalningar, ibland från kunder som betalar sent taktiskt såväl som de som är glömska eller oförmögna att betala. Vår europeiska betalningsrapport 2021 fann att 62 % av små och medelstora företag är mer oroliga än någonsin tidigare över sina gäldenärers förmåga att betala dem i tid.

Det kan ibland kännas att små företag har liten makt när det kommer till större kunder. Det är där en partner med styrka och erfarenhet av att säkerställa betalning är ovärderlig. Dina kundrelationer är nyckeln till ditt företag, så det är viktigt att se till att dina kunder är nöjda och välbehandlade. Att vända sig till mindre "gratis" leverantörer kan vara en falsk ekonomi om de inte har expertis och meritlista inom kundservice.

Som ett litet företag är du fortfarande en stor kund för oss. Med styrkan och kraften hos en stor kreditorganisation bakom dig kan du se till att dina kunder betalar i tid och låta oss ta påfrestningen av kredithantering. Det är det vi är bra på. Då är du fri att fokusera på dina styrkor.

Behöver du komma igång med inkasso? Läs mer om vår digitala, enkla och smidiga inkassotjänst.