Vilka vi är och varför vi finns

Med mer än 100 års erfarenhet och som följd av sammangåendet mellan Intrum Justitia och Lindorff 2017 är Intrum nu Europas obestridda marknadsledare inom kredithantering. Idag finns vi i 24 länder runt om i Europa och vi är över 8 000 anställda som jobbar för att boosta dina affärer genom att erbjuda dig den bästa kredithanteringen, få bättre kassaflöde och genom att ta väl hand om dina kunder.

När vi kontaktar dina kunder vet vi att några av dem aldrig tidigare varit i kontakt med ett inkassoföretag. En vanlig reaktion hos dem kan vara att de känner sig stressade, rädda och kanske undrar vad inkassokravet de mottog egentligen innebär. Vår personal är utbildad speciellt för att hantera den typen av situation vi är även rådgivare som hjälper människor att betala sina skulder och uppnå en sund och hållbar privatekonomi.

Vi pratar med den unga studenten som glömde att betala en faktura och undrar hur man betalar in. Vi pratar med det äldre paret som ligger efter med sina räkningar och behöver hjälp att prioritera vad man ska betala först. Vi pratar med den ensamstående arbetslösa mamman som inte vet hur hon ska få ekonomin att gå runt. Detta är vad vi gör. Varje dag.

Vi arbetar för företag, organisationer och kommuner, stora och små, inom alla sektorer för att hjälpa dem att få tillbaka sina utestående skulder och få sin verksamhet att växa. Intrum erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive inkasso, kreditinformation, betalnings- och faktureringstjänster och kundinsikt.

När våra kunder skickar ett ärende till oss vet vi redan att de behöver pengarna snabbt och tillförlitligt. Lika viktigt är att de vill att deras kunder ska komma tillbaka till dem efteråt och de litar på oss för att det ska ske. De vill minska churn och behålla sina kunder. På Intrum är vi stolta över hur vi gör etiska affärer och hur vi strävar efter att driva fram innovation och operativ effektivitet i vår bransch.

Intrum är den branschledande leverantören av kredithanteringstjänster med närvaro på 24 marknader i Europa. Intrum hjälper företag att utvecklas genom att erbjuda lösningar som utformats för att förbättra företagens kassaflöde och långsiktiga lönsamhet samt genom att ta hand om deras kunder. En viktig del av bolagets mission är att se till att privatpersoner och företag får det stöd de behöver för att bli skuldfria. Intrum har över 8 000 engagerade och medkännande medarbetare som hjälper cirka 80 000 företag runt om i Europa. Under 2017 hade bolaget proformaintäkter på 12,2 miljarder kronor. Intrum har sitt huvudkontor i Stockholm och Intrum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på www.intrum.com