Vilka vi är och varför vi finns

Med mer än 100 års erfarenhet och som en följd av sammangåendet mellan Intrum Justitia och Lindorff 2017 är Intrum nu marknadsledande i Europa inom kredithantering. Vi finns idag i 24 länder runt om i Europa plus Latinamerika (Brasilien) och är över 10 000 anställda som arbetar för att hjälpa företag utvecklas genom att erbjuda lösningar skapade för att ge bättre kassaflöde och ökad långsiktigt lönsamhet, samtidigt som vi tar hand om deras kunder.

När vi kontaktar dina kunder vet vi att några av dem aldrig tidigare varit i kontakt med ett inkassoföretag. En vanlig reaktion kan vara att de känner sig stressade, rädda och kanske undrar vad inkassokravet de tagit emot egentligen innebär. Vår personal är utbildad speciellt för att hantera den typen av situationer och arbetar rådgivande och hjälper människor att betala sina skulder och uppnå en sund och hållbar privatekonomi.

Vi pratar med den unga studenten som glömde att betala en faktura och undrar hur man betalar in. Vi pratar med det äldre paret som ligger efter med sina räkningar och behöver hjälp att prioritera vad man ska betala först. Vi pratar med den ensamstående arbetslösa mamman som inte vet hur hon ska få ekonomin att gå runt. Detta är vad vi gör. Varje dag.

När våra kunder skickar ett ärende till oss vet vi att de behöver pengarna snabbt och tillförlitligt. Lika viktigt är det att deras kunder ska vilja fortsätta vara kunder hos dem efteråt och de litar på oss för att det ska bli så. De vill minska churn och behålla sina kunder. På Intrum är vi stolta över hur vi gör etiska affärer och hur vi strävar efter att driva fram innovation och operativ effektivitet i vår bransch.

Vi arbetar för företag, organisationer och kommuner, stora som små och inom alla branscher, för att hjälpa dem att få betalt på utestående kundfordringar och få sin verksamhet att växa. Intrum erbjuder ett brett utbud av tjänster, så som inkasso, kreditinformation, betalnings- och faktureringstjänster.

Intrum är den branschledande leverantören av kredithanteringstjänster, med närvaro på 24 marknader i Europa. Intrum hjälper företag att utvecklas genom att erbjuda lösningar som utformats för att förbättra företagens kassaflöde och långsiktiga lönsamhet samt att ta hand om deras kunder. En viktig del av bolagets mission är att se till att privatpersoner och företag får det stöd de behöver för att bli skuldfria. Intrum har över 10 000 engagerade och medkännande medarbetare som hjälper cirka 80 000 företag runt om i Europa plus Latinamerika (Brasilien). Under 2019 hade bolaget proformaintäkter på 16 miljarder kronor. Intrum har sitt huvudkontor i Stockholm och Intrum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på www.intrum.com