Var uppmärksam! 

Just nu cirkulerar det falska kravbrev i Intrums (Intrum Justitias) namn med bland annat vår gamla logo. Vi uppmanar våra kunder att inte betala. Vi på Intrum står inte bakom denna typ av utskick även om Intrum nämns i sammanhanget.
Läs mer här >>

Privatekonomi i skolan

Privatekonomi kan vara krångligt. För alla. Idag är det enklare än någonsin att hamna i skuldfällan, med lättillgängliga krediter, köp på avbetalning och löften om snabba lån. Därför startade vi ett projekt som syftar till att öka ungdomars kunskap i privatekonomi.

Alla har vi drömt om att bli vuxna. Men med skulder kan den drömmen gå från inom räckhåll till utom synhåll. Att unga i dag får bättre koll på privatekonomi är avgörande för ett lyckat kliv ut i vuxenvärlden. Därför bestämde vi oss för att göra något för minska skuldsättningen bland unga.

Då föddes Spendido

Efter en förstudie hos både lärare och elever föddes Spendido - En interaktiv webblektion i privatekonomi. Den färdiga lektionen svarar upp mot delar av kraven i dagens läroplan och är tänkt att vara ett verktyg som förenklar lärares vardag genom att situationsanpassa undervisningen i privatekonomi efter studenters förkunskaper eller önskemål.

Spendido är ett initiativ av Intrum i syfte att minska skuldsättningen bland unga, och vårt sätt att hjälpa och förbereda nästa generation för samhället som det ser ut idag.

Svenska föräldrar är näst sämst i Europa


Vår senaste rapport European Consumer Payment Report, visar att svenska föräldrar är näst sämst i Europa på att lära ut privatekonomi till sina barn. Samtidigt efterfrågar ungdomarna mer utbildning i privatekonomi.