Privatekonomi i skolan

Privatekonomi kan vara krångligt. För alla. Idag är det enklare än någonsin att hamna i skuldfällan, med lättillgängliga krediter, köp på avbetalning och löften om snabba lån. Därför startade vi ett projekt som syftar till att öka ungdomars kunskap i privatekonomi.

Alla har vi drömt om att bli vuxna. Men med skulder kan den drömmen gå från inom räckhåll till utom synhåll. Att unga i dag får bättre koll på privatekonomi är avgörande för ett lyckat kliv ut i vuxenvärlden. Därför bestämde vi oss för att göra något för minska skuldsättningen bland unga.

Då föddes Spendido

Efter en förstudie hos både lärare och elever föddes Spendido - En interaktiv webblektion i privatekonomi. Den färdiga lektionen svarar upp mot delar av kraven i dagens läroplan och är tänkt att vara ett verktyg som förenklar lärares vardag genom att situationsanpassa undervisningen i privatekonomi efter studenters förkunskaper eller önskemål.

Spendido är ett initiativ av Intrum i syfte att minska skuldsättningen bland unga, och vårt sätt att hjälpa och förbereda nästa generation för samhället som det ser ut idag.